Sparks of Darkness frpg


A sötétség közel
Felhasználónév
Jelszó
Automatikus bejelentkezés: 
Elfelejtett jelszó
Papírba vésve
Buttermilk írta
Vas. Jan. 28, 2018 7:14 am

Buttermilk írta
Szer. Jan. 24, 2018 7:07 pm

Buttermilk írta
Szer. Jan. 24, 2018 6:45 pm

Buttermilk írta
Kedd Jan. 23, 2018 8:58 pm

Buttermilk írta
Kedd Jan. 23, 2018 8:54 pm

Buttermilk írta
Kedd Jan. 23, 2018 8:53 pm

Buttermilk írta
Kedd Jan. 23, 2018 8:51 pm

Hónap posztolói

Sötét árnyékok
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég
Nincs


A legtöbb felhasználó (10 fő) Szer. Feb. 21, 2018 6:18 am-kor volt itt.

csoportok ✤
dax ✤
0
2
xilber ✤
0
0
angyal ✤
0
0
bukott angyal ✤
0
0
látó ✤
0
0
ember ✤
0
0
összesen ✤
0
2


Share| .

Szerepjáték Kisokos


Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down
TémanyitásSzerepjáték Kisokos ✤ Szer. Jan. 24, 2018 7:07 pm
❝❞
Buttermilk írta a hozzászólást
 • Az ACC. az angol Account vagyis Felhasználói Fiók rövidített alakja. Egy játékos több felhasználói fiókot is birtokolhat egyidejűleg, melyek egymástól függetlenek.

 • Az ADMIN más néven az oldal vezetője, a staff elengedhetetlen része. Ő az, aki teljes jogkörrel rendelkezik a fórum fölött. Nem kell feltétlen az alapítónak lennie, ezt a jogkört több felhasználó is birtokolhatja egyidejűleg. Moderálnak, ellenőrzik a karakterek előtörténtét, karbantartják az oldalt. Az ő szerepük nélkül a fórum nem működhet hosszútávon, így elmondható, hogy a tagokért vannak.

 • Az A/N (author's notes) utal egy szerző személyes megjegyzésére a történettel kapcsolatban, az írási tapasztalatával kapcsolatban, vagy bármi mással amit a szerző meg akar beszélni az olvasóival. Többnyire a történet kezdete előtt, vagy néha a vége után található.

 • Az ANGST drámai, erős érzelmeket kiváltó sztorikra jellemző. Olyasmi, amitől egyesek hajlamosak depresszióba esni, sírni, mások (akik mazochisták) meg szimplán imádják.

 • Az AU az Alternatív Univerzum rövidítése. Ami annyit jelent, olyan világ amiben a cselekmény eltér az eredeti világtól. Ami itt történik,
  itt is marad, nincs hatással a karakterek életére.

 • A BAMF (bad ass mother fucker) kifejezés utal egy karakterre, aki különösen félelmetes és lenyűgöző, gyakran kifejezendő ez a félelmetes ereje egyfajta lenyűgöző attitűdként azáltal, hogy rendkívül okos, hatékony, és nehéz legyőzni.

 • A BONDING utalva a történetekben arra, ahol két (vagy több) karakter csatlakozik pszichésen vagy érzelmileg, talán még telepatikusan is, egy gyakran predesztinált és tartós kötés áll fent, mint a lelki társak esetén. Gyakran tartalmaz intenzív érzelmi vagy fizikai jeleneteket a kötési folyamat maga.

 • A BROMANCE az, amikor két azonos nemű (férfi) szereplő közt olyan erős és mély a barátság, hogy nehezen eldönthető, tényleg csak barátok vagy ha kimondatlanul is, de már több van köztük érzelmileg. Ennek megfelelően a hetero és a slash műfaj határán mozog, és az írók-filmkészítők sokszor játszanak rá az olvasó/néző fantáziájára, mert egyszerre szolgálja ki a slasher és a slash-sel nehezen barátkozók táborát.

 • BrOTP az OTP-hez hasonlóan egyfajta álompárosítás, azonban itt szigorúan barátságról, testvéries érzésekről van csak szó.

 • A canon/kanon egy nagyobb rangot képviselő karakter. Legyen az sorozatos karakter vagy a saját világba beleteremtett karakter. Az ilyen karakterek jellemétől nem szabad eltérni, vagy megváltoztatni azt.

 • A Cliffhanger egy szál, vagy probléma megoldatlanul hagyása a fejezet végén, amely felspannolva hagyja a kedves olvasókat.

 • A CP vagyis Control Players, magyarul IJ vagyis Irányított Játék azt jelenti, hogy nem csak a saját, de játékpartnered karaktere felett is rendelkeztél, leírtad, mit csinál, ne adj Isten még szavakat is adtál a szájába. Ha valami, hát ez nagy és sajna gyakori hibának minősül szerepjáték közben és nem csak a kezdő játékosok esetében. Hogy úgy mondjam ez a szerepjátszásban egy afféle megbocsájthatatlan, főbűnnek számít!

 • A crossover szó szerint "keresztváltó"t, "keresztezett"et jelent. Kettő, vagy akár több film, könyv, sorozat keverésével létrehozott világ.
  Ilyen a mi világunk is, a lux könyvsorozat, a Dominion sorozat és saját fejünk szüleménye találkozik.

 • A DRABBLE a félperces. Vagyis nagyon, nagyon, nagyon rövid írás. A valamivel hosszabb, de még így is csak egy szusszanásnyi történetet egypercesnek nevezzük. A drabble ennek a fele. 50 és 100 szó között mozog a reag hossza.

Folyamatos feltöltés alatt

avatar

AdminHozzászólások száma :
26
Reagok :
1
Csatlakozás ideje :
2018. Jan. 07.
Évek száma :
40
Tartózkodási hely :
✤ Mindenhol

Felhasználó profiljának megtekintése http://darkness-frpg.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

 
Szerepjáték Kisokos
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: